Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - درمان خانگي آبسه دندان ، آنتي بيوتيک براي آبسه و پيله دندان ، درمان سنتي آبسه دندان ، آبسه دندان عصب کشي شده ، ترکاندن آبسه دندان ، ورم صورت درد دندان ،درمان چرک دندان ، درمان خانگي عفونت دندان ، آنتي بيوتيک براي عفونت دندان ، عفونت ريشه دندان ، چرک خشک کن قوي براي عفونت دندان ، عفونت دندان عصب کشي شده ، درمان عفونت لثه با طب سنتي ، علائم عفونت دندان ، عفونت دندان کشيده شده
درمان عفونت دندان بهتر است از راه و روش طبيعي باشد تا عوارضي براي بخش هاي ديگر بدن به خصوص بخش هاي داخلي بدن نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از قديم شنيده ايم که موادي مثل سير و نمک و گياهان دارويي براي درمان عفونت دندان و آبسه لثه توصيه شده است که روش تهيه معجون هاي تسکين دهنده ي درد دندان و از بين بردن عفونت دندان را در اين بخش برايتان خواهيم گفت.

درمان آبسه و عفونت دندان
عصاره گل رز را با آب تازه ليموترش مخلوط کنيد و براي چند دقيقه اين مخلوط را در دهان نگه داريد و سپس دور بريزيد. اين عمل را حداقل روزي 3 بار تکرار کنيد.
غرغره کردن با آب ليموي تازه و آب ولرم روزي 2 بار علاوه بر از بين بردن بوي بد دهان، شدت ورم را نيز کاهش مي دهد.
براي تسکين فوري التهاب و خون ريزي با آب نمک غرغره کنيد و يا ضماد زنجبيل و نمک را بر روي لثه قرار دهيد.
براي درمان سريع آبسه دندان روزي سه حبه سير را به اندازه ماش خرد کرده و هر حبه را همراه با يک ليوان آب يا آب عسل ميل کنند.
تاثير بينظير اين معجون در ازبين بردن عفونت دندانبراي از بين رفتن عفونت‎ در دهان و دندان مي‎توان يک قاشق مربا خوري عسل را با چند قطره سرکه مخلوط کرده و روي لثه‎ و دندان ها ماليد.
استفاده از نمک به صورت کشيدن روي لثه و دندان بسيار خوب است، مداومت به اين کار مفيد است و مي تواند کمک کننده باشد, در مورد نمک هم مقالات متعددي بيان شده که فوق العاده است.
تورم لثه را مي توان با جوشانده هليله به صورت مضمضه يا پاشيدن پودر عدس ، گشنيز، مورد، صندل سرخ فوفل ، سماق بهبودي بخشيد و يا آب برگ تاجريزي ، بارهنگ ، آب برگ خرفه را در دهان نگهداشته و خارج کنند و يا سماق را نرم کوبيده در گلاب حل کرده مضمضه نمايند اگر ورم بهبودي نيافت مي توان تخم ريحان يا تخم مرو يا تخم تمرهندي را سائيده در آب اسپرزه ريخته روي قسمت متورم بمالند.
اگرپالپ دندان پس از عفوني (آلوده به باکتري) شدن نتواند از خود دفاع کند احتمال تشکيل آبسه دنداني در نوک ريشه بسيار زياد ميشود.
آبسه دندان اصطلاح رايجي است که براي توصيف عفونت ريشه دندان يا جايي بين دندان و لثه به کار مي رود.
آبسه دندان توسط نوعي باکتري ايجاد مي شود که يا از طريق پوسيدگي يا از طريق ترک دندان وارد دندان شده و تا نوک ريشه گسترش مي يابد. اين امر منجر به بروز درد، التهاب و توده هاي چرکي مي شود.
بيشتر اوقات آبسه دندان در اثر پوسيدگي شديد دندان يا بيماري هاي لثه به وجود مي آيد. علاوه بر اين، عدم رعايت بهداشت دهان و دندان، رژيم غذايي سرشار از شکر، کربوهيدرات و مواد غذايي چسبناک احتمال بروز اين مشکل را افزايش مي دهد.
اگر اين مشکل درمان نشود، عفونت به استخواني مي رسد که از دندان موردنظر حمايت مي کند و ممکن است منجر به بروز مشکلات مرگ آور شود. حتي اگر آبسه پاره شود و دردتان کم شود، بايد دندان خود را درمان کنيد.
اگر علائم آبسه دندان را داشتيد حتماً به پزشک مراجعه کنيد؛ زيرا اين مشکل خودبه خود رفع نخواهد شد. شما مي توانيد به عنوان درمان فرعي از برخي روش هاي خانگي نيز بهره ببريد.
روش هاي خانگي براي درمان آبسه درمان1. سيريک حبه سير تازه را داخل دهان خود بگذاريد و آن را با دندان هايتان له کنيد. سير را تا زماني که درد آرام شود، بجويد. بعد مي توانيد دهان خود را آب بکشيد. براي رفع بوي سير چند قطره عصاره ميخک به آب اضافه کرده و با آن دهان خود را بشوييد.
درمان آبسه دندان با سير2. شستشو با روغنيک قاشق غذاخوري روغن زيتون خالص داخل دهانتان بريزيد و آن را به مدت 15 دقيقه داخل دهان بچرخانيد؛ اما قورت ندهيد. سپس آن را تف کرده و دهانتان را با آب ولرم آب بکشيد. اين کار را به مدت يک ماه 2 بار در روز و با معده خالي انجام دهيد.
3. آب نمکيک قاشق چاي خوري نمک را به يک ليوان آب ولرم اضافه کرده و حل کنيد. با اين محلول دهان خود را بشوييد. اين کار را 2 الي 3 بار در روز تکرار کنيد.
4. کيسه چاي سياهيک کيسه چاي سياه را چند دقيقه داخل آب ولرم بگذاريد. بعد آن را خارج کرده و فشار دهيد. سپس کيسه را روي دندان مورد نظر قرار دهيد و چند ساعت يا کل شب را منتظر بمانيد. بعد دهان خود را با آب نمک ولرم بشوييد. اين کار را به مدت چند هفته و روزي يک بار انجام دهيد.
5. سرکه سيبيک قاشق غذاخوري سرکه سيب را به مدت چند دقيقه داخل دهانتان بچرخانيد. سرکه را قورت ندهيد. بعد دهان خود را با آب ولرم بشوييد.
6. . ميخکيک تکه پنبه را به عصاره ميخک آغشته کنيد و آن را چند دقيقه روي محل مورد نظر قرار دهيد.
درمان آبسه دندان با ميخک7. زردچوبهيک قاشق چاي خوري پودر زردچوبه را با کمي آب مخلوط کنيد تا خميري به دست آيد. پس از مسواک زدن دندان ها، اين خمير را مستقيماً روي ناحيه مورد نظر قرار دهيد. 15 الي 20 دقيقه منتظر بمانيد، سپس دهان خود را با آب ولرم بشوييد.
8. عصاره نعناعچند قطره عصاره نعناع روي ناحيه مورد نظر بماليد تا درد ناشي از آبسه دندان را تسکين دهيد.

درمان عفونت لثه با داروهاي آنتي بيوتيک يا چرک خشک کنداروهاي آنتي بيوتيک يا به اصطلاح چرک خشک کن به داروهايي گفته ميشود که باکتريها را از بين ميبرند. جرم روي دندان حاوي باکتري است بنابراين مصرف داروهاي آنتي بيوتيک مقدار پلاک موجود در دهان را کاهش ميدهد. اين داروها ميتوانند عفونت لثه را درمان کرده و فرصت التيام لثه را فراهم سازند. از جمله داروهاي آنتي بيوتيک ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
کلرهگزيدين گلوکونات
کليندامايسين
داکسي سايکلين
مترونيدازول
پنيسيلين
تري کلوزان
از داروهاي آنتي بيوتيک آهسته رهش ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
کلرهگزيدين گلوکونات
داکسي سايکلين هيکلات
مينوسايکلين
دندانپزشک براي درمان بيماري لثه اشکال مختلف داروهاي آنتي بيوتيک را تجويز ميکند. ممکن است آنتي بيوتيک را مستقيما (به صورت موضعي) به لثه بزند يا لازم باشد آن را به صورت قرص يا کپسول ببلعيد، و يا به صورت دهان شويه بايد در دهان بچرخانيد. گاهي نيز آنتي بيوتيکها در شيارهاي عميق بين دندان و لثه (در موارد شديد عفونت لثه) قرار داده ميشوند. برخي از خمير دندانهاي تجويزي نيز حاوي ترکيبات آنتي باکتريال هستند که در صورت مصرف منظم پلاک را کاهش داده و ژنژيويت را بهبود ميبخشد.
علت مصرف آنتي بيوتيک در درمان لثه
ممکن است توصيه شود پس از مسواک و نخ دندان دهان شويه آنتي بيوتيک مصرف کنيد تا باکتريهاي دهان کاهش يابد.
آنتي بيوتيک هاي موضعي براي درمان مراحل اوليه بيماري لثه (ژنژيويت) تجويز ميشوند چرا که در اين حالت تنها با مسواک زدن و نخ دندان کشيدن مرتب ممکن است نتوان بيماري را متوقف کرد.
آنتي بيوتيکهاي موضعي براي درمان اشکال خفيف بيماري پيشرفته لثه (پريودنتيت) نيز ممکن است تجويز شوند.
داروهاي آنتي بيوتيک آهسته رهش (به تدريج ترکيبات ضد باکتري آن آزاد ميشود تا تاثير طولاني تري داشته باشد) در پريودنتيت ممکن است در داخل پاکتهاي لثه قرار داده شوند.
قرص يا کپسول آنتي بيوتيک براي درمان پريودنتيت متوسط تا شديد استفاده ميشوند.
اگر درمان آنتي بيوتيکي همراه با شيوه صحيح مسواک زدن و نخ دندان کشيدن باشد، بيماري لثه متوقف ميشود و لثه ها دوباره صورتي رنگ و سالم خواهند شد.
عوارض داروهاي آنتي بيوتيک درمان عفونت لثه
تمام داروها عارضه جانبي دارند. اما بسياري از افراد عارضه جانبي دارو را احساس نميکنند يا به راحتي ميتوانند بر آن غلبه کنند. اگر داروي خاصي مصرف ميکنيد از پزشک داروساز درباره عوارض جانبي آنها سوال نماييد.
اگر نگران مصرف چرک خشک کن هستيد، بايد چند نکته را مد نظر قرار دهيد:
معمولا فوايد داروها مهمتر از عوارض جانبي ناچيز يا کم اهميت آنهاست.
عوارض جانبي داروها پس از مدتي برطرف ميشوند.
اگر عوارض جانبي دارويي که مصرف ميکنيد هنوز شما را آزار ميدهد و مايليد مصرف دارو را متوقف کنيد پيش از هر تصميمي با دندانپزشک خود صحبت کنيد. ممکن است او دوز مصرفي را کاهش داده يا دارو را برايتان عوض کند. هرگز مصرف دارو را ناگهان متوقف نکنيد مگر اين که پزشک به شما دستور داده باشد.
در صورتي که علائم زير را تجربه کرديد فورا با اورژانس تماس بگيريد:
مشکلات تنفسي
باد کردن صورت، لبها، زبان يا گلو
در موارد زير با پزشک خود تماس بگيريد:
کهير
ضعف يا سبکي سر
عوارض جانبي متداول داروهاي آنتي بيوتيک عبارتند از تهوع و استفراغ، اسهال و جوش و تحريکات پوستي.
داروها يکي از ابزارهاي مبارزه با بيماريها هستند. مصرف دارو طبق دستور پزشک سلامت شما را بهبود بخشيده و مانع از مشکلات جدي تر در آينده ميشود. اگر داروي تجويز شده را به درستي مصرف نکنيد ممکن است سلامتي خود را به خطر بيندازيد.
توجه داشته باشيد که هميشه مصرف داروهاي چرک خشک کن باعث از بين رفتن باکتريها نميشود (مقاومت باکتريايي)، يکي از دلايل آن مصرف بيش از حد دارو يا مصرف نامناسب آن است. براي پيشگيري از مقاومت باکتريايي تمام داروهاي خود را طبق دستور پزشک مصرف کنيد حتي اگر ظرف چند روز مصرف دارو بهتر شديد و احساس کرديد نيازي به ادامه مصرف داروها نيست. اگر مصرف دارو را زود متوقف کنيد، تعداد کمي از باکتريهايي که ظرف چند روز اول کشته نشده اند، دوباره رشد کرده و اين بار به آنتي بيوتيک مقاومتر ميشوند.
مصرف داروي آنتي بيوتيک در زنان
اگر باردار هستيد يا قصد بارداري داريد و يا کودکتان را از شير خود تغذيه ميکنيد، هيچ دارويي مصرف نکنيد مگر اين که پزشک به شما دستور داده باشد. برخي از داروها براي کودک شما ضرر دارند. حتي داروهاي بدون نسخه، ويتامينها و گياهان دارويي نيز ميتوانند براي کودک شما خطرناک باشند. حتما به اطلاع پزشک برسانيد که باردار هستيد يا قصد بارداري داريد يا به کودک شير ميدهيد.
داروهاي مؤثر بر عفونت دندان (آنتي بيوتيک):
خوراکي:
روش اول : 24 عدد کپسول amoxicilline 500 mg هر 8 ساعت 1 عدد به همراه 24 عددقرص metronidazole 250 mg هر 6 ساعت 1 عدد .
روش دوم :10 عدد کپسول cefixime 400 mg روز اول هر 12 ساعت 1 عدد و از روز دوم هر 24 ساعت 1 عدد.
روش سوم : 24 عدد کپسول clindamaycine 150 mg هر 6 ساعت 1 عدد به همراه 24 عدد قرص metronidazole 250 mg هر 6 ساعت 1 عدد .
تزريقي :
آمپول penicilline 800000 تعداد 4 عدد هر 12 ساعت 1 بار عضلاني واگر حساسيت به پنيسيلين وجود دارد، آمپول clindamaycine 150 mg به تعداد4 عدد هر 12 ساعت 1 عد عضلاني.
در مورد کودکان زير 8 سال، موارد فوق نصف تا يک سوم ، متناسب با وزن کودک تجويز مي شود .
توجه: اين دستورات دارويي ذکر شده حتما بايد با تشخيص و تجويز پزشک و با توجه به شرايط بيمار به کار گرفته شود.هرگونه خوددرماني و استفاده از رژيمهاي دارويي فوق ممکن است باعث بروز عوارض و مشکلاتي شود که مسئوليت آن کاملا بر عهده خود شخص مي باشد.خصوصا در عفونت هاي شديد ، در صورت درمان غلط، احتمال سرايت عفونت به نواحي مجاور مانند چشم، مغز، گلو و راه هوايي وجود دارد که حتي ممکن است باعث مرگ بيمار شود.

فرق کيست و آبسه چيست؟
بسياري از بيماران فرق کيست و آبسه را نمي‌دانند و آن‌ها را باهم اشتباه مي‌گيرند. از طرف ديگر بسياري از دندان‌پزشکان هم از توضيح واضح تفاوت طبقه‌بندي کيست و abscess و ارتباط اين دو باهم ناتوان‌اند. بيماران هميشه اين سؤال رادارند که آيا کيست وabscess يکي هستند و اگر خير آياabscess مي‌تواند منجر به کيست شود يا خير.
کيست و abscess هر دو، توده‌اي از بافت خوش خي‌ام هستند که با مايع يا چرک پرشده‌اند. اما کيست و آبسه دو مقوله کاملاً جدا از هم هستند. آبسه يک تعريف کلينيکي دارد که به تورم، حضور چرک و علت عفوني وابسته است. اما کيست تعريف کلينيکي مشخص ندارد و يک يافته ميکروسکوپي محسوب مي‌شود. يعني با معاينه، مشاهده و حتي عکس‌هاي راديوگرافي معمول، قطعيتي در مورد حضور کيست وجود ندارد و بعد از خارج کردن و زير ميکروسکوپ پاتولوژيست در مورد آن اظهارنظر مي‌کند. کيست‌ها برخلاف abscess شايع نيستند ولي متأسفانه به‌اشتباه عبارت «کيست دنداني» زياد توسط بيماران و حتي دندان‌پزشکان استفاده مي‌شود. درحالي‌که بيشتر مواقعي که اصطلاح کيست استفاده مي‌شود، کيست واقعي وجود ندارد!
abscess مي‌توانند منجر به ايجاد کيست بشوند ولي باز اين قضيه شايع نيست.
abscess چه طور درمان مي‌شود؟
درمان اصلي abscessدنداني، رفع علت آبسه است. اين علت اغلب يک (يا چند) دندان عفوني‌شده است. درمان عفونت دنداني با درمان کانال‌هاي ريشه دندان يا خارج کردن دندان صورت مي‌گيرد. در کنار درمان دندان، درمان‌هاي کمکي هم در مواردي ممکن است در نظر گرفته شود. مانند درناژ abscess (ايجاد مسيري رو به بيرون که چرک آبسه خارج شود) يا استفاده از آنتي‌بيوتيک‌ها برحسب نياز و تشخيص دندان‌پزشک.
آيا تورم و درد بعد از عصب‌کشيabscess عفوني است؟
بعد از عصب‌کشي ممکن است تورم و درد شديد داشته باشيد. حالتي مانندabscess عفوني که بيماران را نگران مي‌کند که نکند دچار عفونت خطرناکي شده‌اند. اين تورم‌ها در بيشتر موارد علت التهابي دارند و نه عفوني. نگراني در مورد آن‌ها بي‌مورد است چون علت عفونت (دندان) درمان شده است زماني که بعد از درمان عصب‌کشي با تورم و درد غيرمنتشر بدون تب، بي‌حالي و علايمي مانند سرماخوردگي مواجهيم، آبسه عفوني وجود ندارد و نياز به نگراني در مورد خطراتabscess وجود ندارد.
abscess باعث لقي دندان مي‌شود؟
در مواردي ممکن است که لقي دندان هم ايجاد شود که بعد از درمان دندان بهبودي حاصل شده و معمولا لقي برطرف مي‌شود و نبايد در اين مورد خيلي نگران بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۸۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مواد موجود در عسل به صورت طبیعی، دهان، دندان و روده را محافظت و ضد عفونی می کند و باعث سفیدی طبیعی دندان ها نیز می شود؛ عسل تنها ماده غذایی شیرین جهان است که علاوه بر مصرف به عنوان یک ماده غذایی بسیار لذیذ، موجب زیبایی، انرژی و شادابی نیز می شود.

بیشتر بخوانید: پرورش زنبور عسل در خراسان شمالی فایده موم عسل برای دندان

مصرف موم عسل برای پیشگیری از ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی سودمند است؛ غلظت های مختلف عصاره موم عسل، باعث توقف رشد و یا نابودی میکروب های اصلی ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی موسوم به باکتری «استرپتوکوکوس موتانس» می شوند.

قندهای موجود در عسل با شیرینی فراوانی که دارند به دندان ها هیچ صدمه ای نمی زند، بلکه می تواند آن ها را سفید و لثه ها را محکم سازد؛ چنانچه شکر مدتی در دهان بماند به وسیله باکتری تجزیه شده و موجب ایجاد اسید لاکتیک در دهان می شود که برای دندان ها مضر است، اما عسل بر خلاف شکر چون دارای یک نوع آنتی بیوتیک طبیعی است، هیچ گونه اسیدی در دهان تولید نکرده و دندان ها را ضد عفونی می کند، به همین دلیل مصرف آن برای دندان ها، به ویژه در اطفال نه تنها هیچ ضرری نداشته بلکه مفید است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229074 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • درمان گیاهی ریزش مو
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد